Speel je mee? #onderwijsevent #Zuyd

Op donderdag 1 oktober 2020 vindt bij Zuyd speciaal voor docenten het eerste (online) onderwijsevent ‘Boeien en binden in een online onderwijsomgeving’ plaats. Speel je mee met Marcel Schmitz en mij met het onderwijsontwerpspel Fellowship of the Learning Activity & Analytics?

Mijn collega heeft in Moodle het event mooi online vormgegeven.  Inschrijven voor workshops doe je ook via Moodle. Wil je alleen de keynote volgen of even een kijkje nemen in de coffeecorner dan kom je gewoon even langs. Alle sessies vinden plaats via Teams.

Helaas kan ik zelf niet deelnemen aan één van de 15 interessante workshops, zoals business sketching, interactieve Powerpointpresentaties, stemgebruik tijdens een online les omdat ik zelf als een sidekick fungeer bij een workshop ben 🙂 .

Klik op de afbeelding voor meer informatie

Fellowship of the Learning Activity & Analytics (FoLA2)

Marcel Schmitz heeft in het kader van zijn promotieonderzoek Learning Analytics in Learning Design een spel ontworpen om hiermee de kloof tussen learning analytics en leerontwerp te overbruggen. Het doel van dit bordspel is bewustwording rondom learning analytics te creëren. Het spel kan gebruikt worden om leeractiviteiten te ontwerpen, maar kan ook gebruikt worden om gedragsindicatoren van student en/of docent te verzamelen.

Fellowship of learning activity & analytics is een spel waarmee we de werelden van student, docent, instructional designer, onderwijskundige, ICT&onderwijs-adviseur, learning-analytics-adviseur, en misschien wel de onderwijsmanager, samen laten werken om te komen tot leeractiviteiten. Dit kan met willekeurige onderwijsvisies in het achterhoofd. Bij het ontwerpen van de leeractiviteiten vraag je je steeds af hoe je wilt meten wat je hebt ontworpen. Dat meten maakt het mogelijk dat de gevolgen inzichtelijk zijn: hoe goed is het ontwerp en hoe ervaren studenten het?

Vorig jaar tijdens de SURF onderwijsdagen hebben we het spel live met een grote groep gespeeld. Dat was super! Omdat we nu te maken hebben met coronabeperkingen wordt het spel online gespeeld, gelukkig is er inmiddels een digitale variant! Dat wordt ook vast top!

Docent @ Zuyd? Speel je mee? Schrijf je dan hier in.
NB Deze workshop duurt wel 2 rondes: 2x 45 minuten.
Klik hier voor meer informatie over de workshop op de Moodle-omgeving van het onderwijsevent.

 

Meer informatie over onderwijsevent op Zuydnet [alleen toegankelijk met een Zuyd account].

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: