Nostalgisch achteromkijken

“Leef in het hier en nu”
“Niet terugkijken maar vooruit”
Zo maar 2 citaten die ik vaker hoor. Nee, je kunt het verleden niet veranderen maar die geschiedenis maakt wel wie ik ben. Daarom hou ik zo van de decembermaand met haar Top2000. Een lijstje maken met muziek waar ik blij van word, die me energie geven, die me troosten als ik verdriet heb of me tot denken aanzetten.

Je moet altijd schrappen in je lijstje. Zo heb ik volgens Spotify in 2020 veel geluisterd naar het laatste album van Coldplay, het onalledaagse ‘Everyday Life’, heerlijk om op mijn oren te hebben als ik wandelde. Maar ook naar de muziek van Frozen II (‘Some Things Never Change’) waarmee ik begin dit jaar vaak mijn dag startte. Dit jaar heb ik voor het eerst naar Beste Zangers gekeken, omdat Diggy Dex mee deed. Ik was aangenaam getroffen door sommige muziekuitvoeringen van de deelnemers.
Toch staan geen van deze op mijn lijstje.

Het is lastig, maar 35 liedjes. Ik heb me laten inspireren door muziek van mijn MOFIT lessen, van lijstjes van vrienden. Van elke artiest mocht ik (vond ik) maximaal 1 nummer op mijn lijst om ‘m zo divers mogelijk te houden. Dat gaf wel problemen bij Kovacs, Bløf, Elbow. En natuurlijk moest er ook muziek op van artiesten waar ik zo van genoten heb tijdens hun live optredens Lenny Kravitz, Sting, Robbie Williams, Elton John, Jonathan Jeremiah, Haevn, Faithless, Nile Rodgers & Chic. En verder zijn het veel liedjes van vroeger.

Perfect Storm van Kris Berry ontbreekt sinds 2014 niet meer op mijn lijstje. Het nummer dat toen zo paste bij mijn gevoel toen mijn moeder op haar sterfbed lag. Natuurlijk is daarom voor mij december ook een maand van nostalgie. Op zoek naar de lichtjes en sterren in mijn leven.

Klik hier voor mijn nostaligsch lijstje van 2020

Uitgelichte afbeelding van Bruno /Germany via Pixabay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: