Zarayda Groenhart #TEDxDelft

Op 27 februari 2015 ben ik naar TEDxDelft geweest waar ik de indrukwekkende talk van Zarayda Groenhart heb gezien. De boodschap van  Zarayda “if you share that chaos, share your story, instead of destroying you it is going to save you” is zeker een idea worth spreading!

Tijdens deze talk had ik tranen in mijn ogen. Hoe je in chaos zo kwetsbaar een krachtig verhaal kan vertellen. Zij vertelde hoe zij vorig jaar zomer haar verhaal opschreef over hoe zij slachtoffer werd van seksueel geweld door een bekende van de familie. Het was een moeizaam proces waarbij haar vader haar tot steun was: “the story chooses you to be told”, zei hij elke keer als het haar te zwaar werd. Enkele dagen nadat zij dit boek aan de uitgever had gegeven (Het waarom-meisje) hoorden zij dat haar vader longkanker had. Drie maanden later was hij overleden. En dat was pas november het jaar daarvoor. Ik voelde ook die chaos die zij beschrijft. Mijn moeder stierf 28 december 2014.

Diepe buiging!

Op haar blog las ik destijds dat hoe eerlijker en kwetsbaarder je durft te zijn, hoe meer connectie je maakt met je publiek; deel je inzichten en toon emoties. Die connectie had zij zeker. Ik heb haar verhaal nog een keer beluisterd en het raakte me weer diep.

Zie ook haar blog waar ze ook verteld over deze TEDtalk en haar boek ‘Het waarom meisje’.

Eerder gepubliceerd op 2beJAMmed 28 februari 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: