Ieder mens is creatief, zegt Sir Ken Robinson

Er bestaan vele misconcepties over creativiteit. Vaak wordt creatieve mensen in verband gebracht met kunstzinnige uitingen. Ieder mens is creatief, zegt Sir Ken Robinson.

En toch denken velen dat ze hun creatief vermogen in de loop der jaren kwijt raken. Het herontdekken en herwaarderen van creativiteit is belangrijk om de complexe uitdagingen in onze complexe wereld aan te gaan. Dit benoemt Sir Ken Robinson, een internationaal gerenommeerde onderwijsvernieuwer, in zijn diverse TEDtalks. Miljoenen hebben zijn TEDtalk Do schools kill creativity? gezien. Creativiteit hoort een basiscompetentie binnen het onderwijs te zijn, volgens hem.

Als onderwijsinstelling willen we onze studenten opleiden tot moderne en gewilde professionals die in staat zijn te participeren in een veranderende samenleving met steeds minder zekerheden. Veelal wordt in onderwijswereld gerefereerd aan de term ‘21st century skills’. Eén van deze skills is creativiteit.  Creatieve vaardigheden stellen ons in staat om flexibel om te gaan met veranderende omstandigheden; problemen oplossen, wat kansen zijn en deze benutten. De wereld om ons heen verandert steeds sneller. Binnen onze kennismaatschappij is de vaardigheid om ‘outside the box’ te kunnen denken en met creatieve oplossingen te komen, een steeds belangrijker wordende competentie die we hard nodig hebben.

Geniet van deze inspirerende video van Sir Ken. Zijn woorden die hij heeft uitgesproken tijdens een Google Zeitgeist Conference zijn in prachtige beelden gevangen door Maximillan Journey. Enjoy The World We Explore!

Sir Ken Robinson – How Are You Intelligent? from The Inspiration Journey on Vimeo.

Eerder gepubliceerd op Pop-up-school 20 maart 2016

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: